Η Εφημερίδα ΕΥΡΥΤΟΣ λόγω κορωνοιού δεν θα σταλεί ταχυδρομικά. Θα μπορείτε να τη διαβάσετε μόνο στην ηλεκτρονική της έκδοση.  -  ΕΥΡΥΤΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020 (ηλεκτρονική έκδοση)  -  Καλό Πάσχα - Καλή Ανάσταση  -  Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου Δομνίστας Ευρυτανίας για το θάνατο του Μανόλη Γλέζου  -  Ετήσιος χορός των χωριανών και φίλων της Σκοπιάς  -  Ψήφισμα για αείμνηστο Θανάση Παναγοδήμο  -  Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τον πρόωρο και τόσο άδικο θάνατο του μέλους μας Θανάση Παναγοδημο.  -  Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνίστας σας εύχεται χρόνια πολλά, καλή χρονιά και υγεία!  -  Μνημόσυνο  -  ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ 15ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ  -  15η Γιορτή Τσίπουρου - Πρόσκληση  -  15η Γιορτή Τσίπουρου  -  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΚAΛΟΚΑΙΡΙ 2019  -  Εκδόθηκε η εφημερίδα του συλλόγου Μάιος-Ιούνιος 2019  -  Δήμος Καρπενησίου: Αγία Λαύρα 1821 - Δομνίστα 1942 [ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ]

Βρείτε τους προγόνους σας

Βρείτε τους προγόνους σας που ταξίδεψαν στην Αμερική την περίοδο 1892-1954

Στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα χιλιάδες Έλληνες, αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, πήραν την μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσουν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνες τις εποχές η ξενιτιά ισοδυναμούσε με “πρόωρο θάνατο” αυτών που έφευγαν, αφού τα μέσα μεταφοράς και οι δύσκολες συνθήκες επιβίωσης δεν άφηναν πολλά περιθώρια για επικοινωνία και πολύ περισσότερο για επιστροφή στην πατρίδα.

Το Ellis Island ήταν το σημείο υποδοχής στην Αμερική περίπου 22 εκατομμυρίων επισκεπτών από όλον τον κόσμο. Στο site που θα βρείτε στην διεύθυνση http://www.ellisisland.org υπάρχουν τα αρχεία των πλοίων και των μεταναστών που μετέφεραν εκεί.

Σαν παράδειγμα, σας δίνω το αποτέλεσμα που πήρα, πολύ εύκολα, για κάποιον συνονόματό μου ( ίσως και συγγενή μου ) από την Δομνίστα :

Pin It on Pinterest

Share This