Μνημόσυνο  -  ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ 15ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ  -  15η Γιορτή Τσίπουρου - Πρόσκληση  -  15η Γιορτή Τσίπουρου  -  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΚAΛΟΚΑΙΡΙ 2019  -  Εκδόθηκε η εφημερίδα του συλλόγου Μάιος-Ιούνιος 2019  -  Δήμος Καρπενησίου: Αγία Λαύρα 1821 - Δομνίστα 1942 [ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ]  -  Μεταφορά του αγροτικού ιατρείου στο νέο κτίριο  -  Εκδόθηκε η εφημερίδα του συλλόγου Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2019  -  Βοήθεια για το κτηματολόγιο της Δομνίστας  -  Πρόσκληση - Αποκριάτικος χορός στο Αγρίνιο  -  Εκδόθηκε η εφημερίδα του συλλόγου Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2018  -  ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ... ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!  -  Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ  -  ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ 14ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Βρείτε τους προγόνους σας

Βρείτε τους προγόνους σας που ταξίδεψαν στην Αμερική την περίοδο 1892-1954

Στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα χιλιάδες Έλληνες, αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, πήραν την μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσουν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνες τις εποχές η ξενιτιά ισοδυναμούσε με “πρόωρο θάνατο” αυτών που έφευγαν, αφού τα μέσα μεταφοράς και οι δύσκολες συνθήκες επιβίωσης δεν άφηναν πολλά περιθώρια για επικοινωνία και πολύ περισσότερο για επιστροφή στην πατρίδα.

Το Ellis Island ήταν το σημείο υποδοχής στην Αμερική περίπου 22 εκατομμυρίων επισκεπτών από όλον τον κόσμο. Στο site που θα βρείτε στην διεύθυνση http://www.ellisisland.org υπάρχουν τα αρχεία των πλοίων και των μεταναστών που μετέφεραν εκεί.

Σαν παράδειγμα, σας δίνω το αποτέλεσμα που πήρα, πολύ εύκολα, για κάποιον συνονόματό μου ( ίσως και συγγενή μου ) από την Δομνίστα :

Pin It on Pinterest

Share This